Tips en advies voor diverse schilderklussen

Heeft u een offerte bij Toni Schildersbedrijf aangevraagd? Mooi! Om de aankomende klus zo soepel mogelijk te laten verlopen bieden wij u nog een aantal tips en advies ter voorbereiding op het schilderwerk (of andere klussen).

Toni Schildersbedrijf Renovatie

Over besparen

Voor een extra voordelige prijs kunt u altijd met ons overleggen over voorbereidingen die u zelf kunt uitvoeren. Denk hierbij aan het vooraf verwijderen van behang (dit kunnen wij natuurlijk ook tegen een betaling voor jullie doen), het dichten van gaten en het afdekken van vloeren en stopcontacten. Ons advies is echter om deze voorbereidingen uit te laten voeren door onze medewerkers. U bent namelijk zelf verantwoordelijk voor de voorbereidingen als u deze zelf uitvoert. Mocht er iets misgaan door gebrekkige afdekking dan wordt dit niet kosteloos voor u hersteld!

Tips voor aanvang van de klus

Houdt voorafgaand aan een klus rekening met de volgende punten:

  • Schilders hebben ruimte nodig, dus is het verstandig om de ruimtes waarin gewerkt wordt zo leeg mogelijk te maken.
  • Alle kwetsbare oppervlakken en openingen worden grondig afgeplakt tijdens een klus, dus bedenk van te voren of u iets nodig heeft in een ruimte. Bijvoorbeeld eten uit de koelkast, wanneer er in de keuken wordt geschilderd!
  • Bij het schilderen van badkamers is het belangrijk dat er niet gewassen wordt vlak voor of gedurende de klus in verband met het vochtgehalte in de ruimte.
  • Schilders hebben voor elke klus toegang nodig tot: stromend water, 220 volt stroom en een werkend toilet.

Tips voor tijdens de klus

Er zijn twee belangrijke momenten tijdens de klus waarvoor uw aanwezigheid noodzakelijk is. De aanvang en de oplevering. Het is niet noodzakelijk dat u gedurende de klus aanwezig blijft. Onze schilders zijn professionals en het is eventueel mogelijk om uw schilder toegang te verlenen met een reservesleutel. Waar mogelijk kunt u dit het beste van tevoren afstemmen, ook wanneer u iets nodig heeft uit de ruimte. Voor een snelle afhandeling is het altijd verstandig om de schilder zijn werk te laten doen en hem zo min mogelijk te storen.

Toni Schildersbedrijf Glaszetter

Tips voor na de klus

Voor een mooi resultaat is het meestal nodig dat ruimte die net geschilderd zijn goed geventileerd worden. Tijdens koude dagen is het juist noodzakelijk dat de ruimte warm blijft zodat de verf kan drogen.