Tips voor vochtplekken opnieuw verven

Het overkomt vrijwel iedereen wel eens dat een lekkage in huis de verf op het plafond of een muur in huis bederft. Dat kunt u zelf veroorzaakt hebben, maar nog vaker komt het voor dat een lekkage bij de (boven) buren hiervan de oorzaak is. Het frustrerende van zo’n lekkage is dat het lelijke geelbruine vochtplekken en kringen op de verf achterlaat. Het is ten eerste natuurlijk een minder fraaie aanblik, maar daarnaast kan zo’n lekkage ook tot gevolg hebben dat er schimmels op die plek ontstaan. Daarom hebben we het in dit blog over vochtplekken overschilderen na lekkage.

Hoe ontstaan vochtplekken?

Vochtplekken ontstaan doordat er vaak langdurig vocht op een muur of plafond terecht komt. De oorzaken hiervan kunnen divers zijn, maar veel voorkomende oorzaken zijn bijvoorbeeld: een lekkage, condens dat van de ramen afkomt of vocht dat door de gevel heen slaat. Vocht dat op de muur slaat, trekt na verloop van tijd de muur in met als gevolg de geelbruine verkleuring en kringen, die vrijwel iedereen wel kent. Om die lelijke plek(ken) weg te werken, is die vochtplekken oververven de enige optie. Hoe gaat u te werk?

Houtrot reparatie kozijnen

Voordat u gaat verven

Voordat u de vochtplekken gaat verven, is het belangrijk om eerst vast te stellen wat de oorzaak van het vocht is. De oorzaak moet eerst zijn opgelost, voordat schilderen zin heeft. De kans dat het probleem zich anders opnieuw voordoet, is groot, als de oorzaak niet is opgelost. Is het probleem opgelost? Dan moet het te schilderen oppervlak goed droog zijn voordat u de vochtplekken gaat schilderen. Anders vindt er geen goede hechting van de verf plaats.

vochtplekken overschilderen

Eventuele schimmel verwijderen

Zat er al langere tijd vocht op de muur? Dan kan er ook schimmelvorming hebben plaatsgevonden. Die schimmel moet u ook eerst verwijderen met een schimmelreiniger. Als u dat gedaan heeft, moet u de ondergrond nog een keer goed reinigen.

De vochtplekken overschilderen

Als al het herstelwerk is gedaan, kunt u de vochtplekken overschilderen met isolerende verf. Het voordeel van deze verf is dat deze voor een goed hechtende ondergrond zorgt, die ook nog eens isoleert. Hierdoor is de vochtplek straks niet meer te zien. Nadat u een laag van de isolerende verf heeft aangebracht, kunt u daarna de muur of het plafond in zijn geheel overschilderen en is uw klus geklaard.

 • Wij zijn zeer tevreden over het werk van Toni. Hij levert mooi, strak schilderwerk en komt zijn afspraken na. Verder geeft hij goede adviezen en doet hij alles in overleg. Erg prettige samenwerking. Ik zal hem zeker aanbevelen.

  S. Azad

 • Top bedrijf. Keurig werk. Aardige harde werkers! Alles netjes achter gelaten!

  A. Westerink

 • Toni denkt goed mee, maakt duidelijke afspraken en werkt snel en netjes. Ik ben erg tevreden en raad hem zeker aan!

  E. de Lange

 • Voor onze nieuwebouw woning hebben we Toni schildersbedrijf benaderd. We hadden snel een offerte en ze gingen op korte termijn aan de slag, wat erg handig was voor onze planning! Ook de kwaliteit is goed. Kortom, wij zijn tevreden.

  B. de Vent

 • Heel erg tevreden over het werk van Toni schildersbedrijf. Enorme aanpakkers, doen veel extra’s en bovendien betrouwbaar en prettig jongens om in huis te hebben. Echte vakmannen en aanrader!

  Miryam

 • Ik ben zeer tevreden over Toni schildersbedrijf. Goed personeel, die het werk zorgvuldig en met veel aandacht heeft verricht.

  A. Vos

 • Toni heeft voor mij een monsterklus geklaard samen met zijn medewerkers, mijn uitgewoonde huurwoning opgeknapt, zodat ik in een superstrak geschilderde woning mijn intrek kon nemen. Tevens in het weekend door gewerkt zodat ik op tijd kon verhuizen.

  K. Feenstra

 • Toni en zijn mannen hebben prachtig werk geleverd met het opnieuw schilderen (binnenkant) van onze jarig 30 woning. Zowel het houtwerk en als de muren en plafonds zijn erg vakkundig en strak opgeleverd. Ze denken ook echt met je mee en hebben overal een oplossing voor.

  Jolien

 • Hallo Toni, Je hebt bij ons een slaapkamer behangen en wij zijn hier heel erg tevreden over. Het behang zit er superstrak en netjes op. Echt vakwerk. Als we weer een behanger nodig hebben vragen we jou zeker weer!

  S. Arends

Contact met ons opnemen

Laat u liever de vochtplekken overschilderen door de professionals van Toni Schildersbedrijf? Dat doen wij natuurlijk graag voor u. Neem dan gerust contact met ons op. Stuur een e-mail naar info@tonischildersbedrijf.nl of bel ons op 085-4017190.

Onderhoudsplan van Toni Schildersbedrijf

Wilt u het schilderwerk in uw woning of bedrijfspand vakkundig laten bijhouden? Dan kunt u ervoor kiezen een onderhoudscontract bij ons af te sluiten. Wij stellen graag een abonnement op dat past bij uw woning of bedrijfspand en uw persoonlijke wensen.