Hoe vaak u eigenlijk uw kozijnen moet schilderen

U wilt natuurlijk dat uw woning er spic en span uit ziet. Van binnen én van buiten! Dat bereikt u niet alleen door uw woning schoon regelmatig schoon te maken. Maar ook door uw woning te onderhouden. Denk bijvoorbeeld aan de verf op uw kozijnen. Na een lange tijd kan de kleur vervagen. Uw kozijnen zien er dan niet meer zo mooi uit. Maar dit is eenvoudig op te lossen door uw kozijnen opnieuw te schilderen. Nu heerst alleen nog de vraag: hoe vaak moet u kozijnen schilderen? Toni Schildersbedrijf B.V. vertelt u hier graag meer over.

Hoe vaak kozijnen binnen schilderen?

Hoe vaak kozijnen schilderen? Dan maken we onderscheid tussen binnen en buiten. Voor schilderwerk binnen geldt dat dit het beste is om het om de 7 jaar te doen. Door uw kozijnen dan opnieuw te schilderen, krijgen ze weer een mooie kleur. Zo ziet uw huis er weer goed en als nieuw uit!

hoe vaak kozijnen schilderen

Hoe vaak kozijnen buiten schilderen?

Hoe vaak u kozijnen buiten moet schilderen? Dat zou u om de 5 á 6 jaar moeten doen. De levensduur van buitenschilderwerk ligt namelijk ongeveer tussen de 5 en 6 jaar. Natuurlijk hangt dit wel af van de weersomstandigheden. Staat uw huis vaak pal in de zon? Dan verkleurt de verf sneller. Ook als het veel geregend of gewaaid heeft, is dit van negatieve invloed op de kwaliteit van de verf.

Hoge kwaliteit verf

Hoe vaak u precies uw kozijnen moet schilderen, hangt wel af van de kwaliteit verf. Als u verf van hoge kwaliteit op uw kozijnen heeft, zal de verf er langer goed uit zien. U hoeft dan minder vaak uw kozijnen te schilderen, dan wanneer er een mindere kwaliteit verf op zit.

schilderen bij koude weer

Wanneer schilderen écht nodig is

Twijfelt u of u uw kozijnen moet schilderen? Er zijn een aantal tekenen die aangeven dat uw schilderwerk echt onderhoud nodig heeft. Herkent u één of meerdere van de volgende punten? Dan wordt het tijd dat u uw kozijnen gaat schilderen.

 • Blaren in het schilderwerk
 • Afgebladderd schilderwerk
 • Barsten in de verf
 • Verkleuring van de verf
 • Houtrot
 • Een groene waas over de verf
 • De verf poedert
 • De verf hecht niet en blijft niet goed zitten

Kozijnen laten schilderen door Toni Schildersbedrijf B.V.

Mochten uw kozijnen toe zijn aan nieuw schilderwerk, dan komt Toni Schildersbedrijf B.V. graag bij u langs om uw kozijnen te schilderen. Wij zijn een ervaren schildersbedrijf met oog voor detail. Daarbij bieden we een 100% tevredenheidsgarantie. We maken daarom uitsluitend gebruik van kwalitatief goede verf. Dus wilt u er zeker van zijn dat uw kozijnen goed geverfd worden? En dat u lang van uw nieuw geverfde kozijnen kunt genieten? Schakel ons dan in!

 • Wij zijn zeer tevreden over het werk van Toni. Hij levert mooi, strak schilderwerk en komt zijn afspraken na. Verder geeft hij goede adviezen en doet hij alles in overleg. Erg prettige samenwerking. Ik zal hem zeker aanbevelen.

  S. Azad

 • Top bedrijf. Keurig werk. Aardige harde werkers! Alles netjes achter gelaten!

  A. Westerink

 • Toni denkt goed mee, maakt duidelijke afspraken en werkt snel en netjes. Ik ben erg tevreden en raad hem zeker aan!

  E. de Lange

 • Voor onze nieuwebouw woning hebben we Toni schildersbedrijf benaderd. We hadden snel een offerte en ze gingen op korte termijn aan de slag, wat erg handig was voor onze planning! Ook de kwaliteit is goed. Kortom, wij zijn tevreden.

  B. de Vent

 • Heel erg tevreden over het werk van Toni schildersbedrijf. Enorme aanpakkers, doen veel extra’s en bovendien betrouwbaar en prettig jongens om in huis te hebben. Echte vakmannen en aanrader!

  Miryam

 • Ik ben zeer tevreden over Toni schildersbedrijf. Goed personeel, die het werk zorgvuldig en met veel aandacht heeft verricht.

  A. Vos

 • Toni heeft voor mij een monsterklus geklaard samen met zijn medewerkers, mijn uitgewoonde huurwoning opgeknapt, zodat ik in een superstrak geschilderde woning mijn intrek kon nemen. Tevens in het weekend door gewerkt zodat ik op tijd kon verhuizen.

  K. Feenstra

 • Toni en zijn mannen hebben prachtig werk geleverd met het opnieuw schilderen (binnenkant) van onze jarig 30 woning. Zowel het houtwerk en als de muren en plafonds zijn erg vakkundig en strak opgeleverd. Ze denken ook echt met je mee en hebben overal een oplossing voor.

  Jolien

 • Hallo Toni, Je hebt bij ons een slaapkamer behangen en wij zijn hier heel erg tevreden over. Het behang zit er superstrak en netjes op. Echt vakwerk. Als we weer een behanger nodig hebben vragen we jou zeker weer!

  S. Arends

Meer weten? Neem gerust contact op voor kozijnen schilderen

Wilt u meer tips of advies over wanneer u kozijnen moet schilderen? Of heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Laat een bericht achter via het contactformulier op de website, mail naar info@tonischildersbedrijf.nl of bel ons op 085-4017190.

Onderhoudsplan van Toni Schildersbedrijf B.V.

Wilt u het schilderwerk in uw woning of bedrijfspand vakkundig laten bijhouden? Dan kunt u ervoor kiezen een onderhoudscontract bij ons af te sluiten. Wij stellen graag een abonnement op dat past bij uw woning of bedrijfspand en uw persoonlijke wensen.